OvidiuRO

OvidiuRO

Fiecare Copil în Grădiniță

Status: Inchis

Fiecare Copil în Grădiniță a fost lansat de Asociația OvidiuRo și Ministerul Educației în septembrie 2010 și a condus la o creștere spectaculoasă a înscrierii și prezenței copiilor săraci la grădiniță. În 2014, 1500 de copii săraci și marginalizați din 10 județe sunt sprijiniţi să frecventeze grădinița. 

[ Show more ]

31,339 RON

Raised:

3

Supporters:

159

Donations:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Fiecare Copil în Grădiniță a fost lansat de Asociația OvidiuRo și Ministerul Educației în septembrie 2010 și a condus la o creștere spectaculoasă a înscrierii și prezenței copiilor săraci la grădiniță.

În 2014, 1500 de copii săraci și marginalizați din 10 județe sunt sprijiniţi să frecventeze grădinița datorită programului Fiecare Copil în Grădiniţă. Părinții acestora sunt motivați să își trimită copiii la grădiniță în fiecare zi, iar dacă cei mici vin regulat, primesc  lunar tichete sociale în valoare de 50 de lei. Acest sprijin a contribuit la atingerea unei rate de prezență regulată de peste 80%.

Un exemplu relevant, care dovedeşte succesul programului, este cel al comunității din Araci (Covasna): înainte de implementarea programului Fiecare Copil în Grădiniță, în anul școlar 2009-2010, 84 dintre cei 170 de copii erau înscriși la grădiniță dar numai 50 (29%) aveau prezență regulată. În anul școlar 2010-2011, după introducerea programului Fiecare Copil în Grădiniță, au fost înscriși 157 de copii și 126 au avut prezență regulată.

Elementele cheie ale programului Fiecare Copil in Gradinita:

- Leadership și gândire strategică a autorităților publice și un Grup de Acțiune Locală proactiv;

- Recrutare „din ușă în ușă” a copiilor cu risc de abandon școlar

- Motivarea părinților prin stimulente financiare (tichete sociale) condiționate de prezența zilnică la grădiniță a copiilor de 3-5 ani și implicării în educația propriilor copii;

Pregătirea profesorilor în metode moderne de predare și educație incluzivă

Mai multe informatii despre proiect puteți găsi aici