OvidiuRO

OvidiuRO

Gradibiblioteca

Status: Inchis

Împreună cu OvidiuRo, puteți aduce cărțile mai aproape de copiii defavorizați, la grădiniță și acasă. 

[ Show more ]

44,951 RON

Raised:

3

Supporters:

38

Donations:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

În România, mai mult de jumătate din numărul total al copiilor trăiesc în mediul rural. Dincolo de multe alte efecte ale sărăciei asupra dezvoltării lor, studiile arată că diferențele de vocabular dintre acești copii și ceilalți sunt enorme. Una din cauze este aceea că mulți dintre copiii săraci nu au acasă nici măcar o carte, iar în grădinițe singurele cărți sunt, de obicei, cele de colorat. Vestea bună este că expunerea lor la cărți atât la grădiniță, cât și acasă, poate să reducă semnificativ aceste diferențe. Iar acest lucru este cu atât mai important cu cât cititul s-a dovedit a fi cel mai bun predictor pentru succesul școlar de mai târziu.

Împreună cu OvidiuRo, puteți aduce cărțile mai aproape de copiii defavorizați, la grădiniță și acasă. În prezent, asociația investește toate resursele în construirea unei infrastructuri pentru educație preșcolară de calitate în mediul rural. Pe scurt, OvidiuRo aduce GrădiBiblioteci în grădinițele sărace, acolo unde resursele educaționale și mai ales cărțile lipsesc.

Grădibiblioteca este un centru de lectură gata pregătit, usor de asamblat în sala de grupă și conține:

a) raft pentru cărți, prietenos cu copiii, așezat la nivelul lor, astfel încât cei mici să aibă acces la cărți

b) 15 cărți de ficțiune și non-ficțiune, majoritatea premiate la nivel internațional, potrivite vârstei și adaptate curriculum-ului

c) 1 carte (de cele mai multe ori, prima carte) pentru acasă, pentru fiecare copil din grupă

d) kit minim de literatie pentru profesor

Costul standard: 250 euro.