OvidiuRO

OvidiuRO

Citește-mi 100 de povești

Status: Fundraising

Program național de încurajare a lecturii în grădiniță, în școală și în familie.

[ Show more ]

0 RON

Sumă:

0

Galantomi:

0

Donații:

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Alături de comunitățile locale, transformăm grădinițele și școlile publice din România în insule de lectură, unde copiii și adulții descifrează împreună tainele cărților și ale universului.

 

Este foarte important ca fiecare copil să aibă acces la educație timpurie de calitate și să fie expus unor experiențe de învățare diverse, care să constituie baza dezvoltării sale ulterioare.

 

Mulți copii sunt privați de oportunitatea de a învăța din cauza dificultăților financiare ale familiei, discriminării, lipsei resurselor educaționale sau a profesorilor slab pregătiți. De multe ori, acești copii părăsesc școala înainte de a dobândi cunoștințele și abilitățile necesare pentru a reuși în viață. 

 

Credem cu tărie că educația are puterea de a schimba vieți, așa că luptăm pentru a preveni analfabetismul funcțional prin asigurarea premiselor citirii și scrierii în primii șase ani de viață. Dacă cei mici interacționează regulat cu cărți și au în jurul lor cititori, reușesc să-și formeze obiceiuri de lectură prin care își dezvoltă abilitățile lingvistice și își cresc nivelul de înțelegere a lumii din jur.

 

Programul „Citește-mi 100 de povești!” stimulează lectura în grădinițe și în familie. Oferim următoarele resurse de calitate, corelate curriculum-ului național:

 

  • cărți  pentru copii și profesori;

  • sesiuni de formare pentru profesori centrate pe literație;

  • resurse educaționale pentru a organiza activitatea de lectură, conform planului întocmit la nivel de unitate școlară;

 

Cărțile selectate și oferite în program sunt atent selecționate dintre cărțile valoroase din punct de vedere literar și potrivite vârstei copiilor. Profesorii organizează zilnic ateliere de lectură, ajutându-i astfel pe copii să-și dezvolte vocabularul, imaginația și dragostea pentru cărți.